Szárnypróbálgatók 2018.
2017.06.14.

Az oldalra felkerült a Szárnypróbálgatók 2018. alkotói pályázat kiírása!
Nemzetközi Dél-Alföldi Költőfesztivál!
2017.02.07.

Felhívás! A részletek itt olvashatók>>>

A kedves olvasók elérhetik a 2017.évi június-júliusi számot is az oldalon!
Alföldi Paletta
2016.05.23.

Az oldalon már elérhető a könyv internetes formátuma.

Antológiát a Könyvtárellátó Kft-től (Budapest Váci út 19, kisker. boltjaitól, ill. a Raszter Kiadótól lehet rendelni. A Raszter Kiadó címe: 6640. Csongrád, Szép u. 12. Az összeg: 1600 Ft a kötet + 400 Ft postai díj.)

A megalakulásának 40. évfordulóját nemrégiben ünneplő Alföld Néptáncegyüttes a 90-es évek közepétől újkori reneszánszát éli, az ország Kiváló Együttese lett, többszöri Nívódíjas, a Csongrád Megyei Közgyűlés alkotói díjasa, fesztivál győztes együttes. Utánpótlás– és gyermek-csoportjai is sorban nyerik a fesztiválokat. Minden évben több nemzetközi meghívást is kap az együttes (melyek CIOF-fesztiválok, tehát egy világszervezet nyilvántartott és jegyzett szakmai fórumai. Az együttes a 80-as években több ilyen versenyen vett részt és diadalmaskodott is, Franciaországban, Törökországban, Angliában stb.) a 2005-ös és a 2008-as évben pedig Görögországban. Jelenleg is van érvényes meghívás, azonban anyagi nehézségek miatt még nem vállalhattuk a fesztiválokon való részvételt. Hiányzik: a megfelelő méretű és színvonalú próbaterem, az újabb reklám-anyagok, többnyelvű kiadványok, fejlesztésre szorul a népviseleti kelléktár is, hiszen a hét minden napján, összesen 170 táncos használja a felszereléseket.

Az Együttes szervezeti és művészeti vezetője: Forgó Edit
A gyermekcsoportok vezetője: Bartók István