Szárnypróbálgatók 2018.
2017.06.14.

Az oldalra felkerült a Szárnypróbálgatók 2018. alkotói pályázat kiírása!
Nemzetközi Dél-Alföldi Költőfesztivál!
2017.02.07.

Felhívás! A részletek itt olvashatók>>>

A kedves olvasók elérhetik a 2017.évi novemberi számot is az oldalon!
Alföldi Paletta
2016.05.23.

Az oldalon már elérhető a könyv internetes formátuma.

Antológiát a Könyvtárellátó Kft-től (Budapest Váci út 19, kisker. boltjaitól, ill. a Raszter Kiadótól lehet rendelni. A Raszter Kiadó címe: 6640. Csongrád, Szép u. 12. Az összeg: 1600 Ft a kötet + 400 Ft postai díj.)

Alföld Művészeti, Kulturális és Sport Egyesület

CSONGRÁD Kolozsvári u. 6. (Levélcíme: Szép u. 12.)

* Tel.: 63/788-836 * 06/20 9 148 906

P Á L Y Á Z A T

Kiíró: A Magyar Irodalomtörténeti Társaság Csongrád Megyei Szépírói Tagozata és a „FALUDY GYÖRGY Irodalmi Műhely”(ALFÖLD Művészeti Egyesület – Raszter Könyvkiadó)

Pályázat címe: Szárnypróbálgatók 2018.

Pályázhatnak: magyar anyanyelvű pályakezdő és gyakorló költők, írók

Beadási határidő: 2017.  szeptember 17-ig

A pályázat célja, hogy az előző évek gyakorlatának sikeres folytatásaként, immáron 15. alkalommal értékelési, elbírálási és megjelenési lehetőséget biztosítson azoknak, akik szakmai megítélés alapján, szerzői önköltséget is vállalva, szeretnék alkotásaikat reprezentatív, gyűjteményes kötetben (hagyományosan, periodikaként megjelenő országos antológiában ) megjelentetni.
A pályázatra szerzőnként maximum 6 vers vagy 3 novella (mese), küldhető be, tematikai megkötöttség nélkül. A versek egyenként max. 40 sorosak, a novellák (mesék) egyenként 3 gépelt oldal (kb. 7000 karakter) terjedelműek lehetnek. (Külön kategóriában versenyeznek a lírai és a prózai alkotások.)
A pályamunkákat szakértő zsűri értékeli, bírálja el, s tesz javaslatot kötetben történő megjelenésre. A zsűri döntése végleges. Az értékelő bizottság elnöke: Baranyi Ferenc Kossuth-díjas költő. A pályázat résztvevői a pályamunkák beküldésével felhasználási engedélyt adnak a meghirdetők részére egy éves időtartamra, akik ezáltal jogosultak szerzői jogdíj nélkül Magyarország területén bármilyen formában megjelentetni, közzétenni a műveket.

Nevezési díj nincs!A zsűri értékelése alapján döntőbe kerülő versekből, novellákból (mesékből) országos antológia készül. Az előkészített kötetben szereplőknek (az előző évekkel megegyezően) vállalniuk kell 6 db könyv önköltségen való értékesítését elővételben (1800 Ft/db.), így kerülhetnek be a megjelenő szerzők közé. Erről a pályázatot meghirdető Faludy György Irodalmi Műhely 2017. október 15-ig írásban értesíti a szerzőket. XV. JUBILEUMI ANTOLÓGIA. Az antológia 2018. januárjára, a Magyar Kultúra Napjára, periodikaként „Szárnypróbálgatók 2018 –  magyar anyanyelvű alkotók országos antológiája –” címmel jelenik meg.A zsűri döntése alapján a minősítést elérő szerzők elismerő oklevelet, a legjobb pályamunkákat beküldő 3-3 szerző pedig pályadíjat kap. Társszerveink értékes különdíjakat is kiadnak.A zsűri jogosult dönteni a díjak kiadásáról, esetlegesen összevonásáról, vagy visszatartásáról is.
A pályamunkákhoz kérjük mellékelni a pályázó adatait, rövid szakmai önéletrajzát, címét, telefonszámát, ill. arcképének nyomtatáshoz alkalmas minőségű színes fotóját. A borítékra írják fel: „Szárnypróbálgatók 2018”

A pályázatok beküldhetők e-mailen: raszterkiado@gmail.com címre. ( Kivételes esetben pályázatot postai úton  is elfogadunk.  Írásonként külön lapon, de egy borítékban. Alkotásonként 2-2 példányban).
Postacím: ALFÖLD Művészeti Egyesület, 6640 Csongrád, Szép u. 12.(Információ kérhető: Tel.: 63/788-836 * E-mail: raszterkiado@gmail.com címen)
Az ünnepélyes eredményhirdetésre és ünnepi műsorral egybekötött kötetbemutatóra 2018. január 20-án (szombaton) 16 órától kerül sor Budapesten,a József Attila Művelődési Centrumban. (XIII. kerület)

A díjakat átadja:
Baranyi Ferenc, Kossuth-díjas költő és Góg János, Juhász Gyula-díjas költő, az Irodalomtörténeti Társaság Csongrád Megyei Elnöke
Részletekről tájékozódhatnak az Egyesület honlapjáról is: www.alfoldegyesulet.shp.hu